keskiviikko 17. helmikuuta 2016

NEUVOLALÄÄKÄRI & 35

Tänään on 35 raskausviikkoa takana ja 35 päivää jäljellä laskettuun. Joka kerta tunnun päivittelevän tätä ajan kulumista, mutta siis enää viisi viikkoa laskettuun? Sehän on ihan hullun vähän! Ekat äitiyslomapäivät on kuluneet lepposasti, tänään olikin sitten luvassa neuvolalääkärikäynti. Edellinen oli rv 16+ ja nyt sitten tämä toinen. Oli kiva päästä vähän näkemään ultralla, että ukkelilla on kaikki hyvin, vaikka eipä siitä ultrakuvasta juuri mitään enää saanut selvää, sen verran ahtaalta näytti. Ainakin saatiin, varmistun sukupuoleen, ei ne kivekset olleet sieltä minnekään surkastuneet ;) Kaikki oli oikein hyvin, niinkuin osasin odottaa. Vauva on laskeutunut ihan alas ja melkein jo kiinnittynyt lähtökuoppiinsa. Pää edellä ollaan siis tulossa, jesjes! Painoarvioksi saatiin 2 700g eli ei kuulema mikään hirmu iso vauva siellä masussa kasva. Lantioni puolesta ulos mahtuu kuitenkin tulemaan helposti nelikiloinenkin möhkäle. Sinänsä helpottavaa kuulla, mutta mielummin ottaisin semmosen 3 500g pikkumiehen, kiitos! Katotaan, ottaako tyyppi jossain vaiheessa kasvupyrähdyksen yläkäyrille. Vähän on paikat kypsyneet, mutta lääkäri kyllä vakuutteli, ettei se sieltä ulos tule vielä ainakaan kuukauteen. Saas nähä, ite oon ainakin hyvin vakuuttunut yliaikaisuudesta. Lapsivettä oli normaali määrä, sf-mitta 31cm. Mulle oli painoa kertynyt viime neuvolakäynnistä (14.1.) 2,8kg mihin olin varsin tyytyväinen, sillä jossain vaiheessa mulle tuli se 1kg/vk, ehh. Loppuun lääkäri vielä tokaisi, kuinka on ihanaa nähdä näitä nuoria terveitä odottajia. Hyvä mieli jäi käynnistä, ihanaa että pikkumiehellä on kaikki hyvin. Siellä se kasvaa ja kohta se pikkunyytti onkin jo mun sylissä. Voi apua. 

IMG_8712

Olen kyllä iloinen, että tää raskaus on mennyt näin hyvin ilman mitään ongelmia. Omat raskausoireeni ovat olleet suhteessa hyvin vähäisiä, pojalla on kaikki ollut hyvin koko raskauden ajan, mulla ei ole raskausajan diabetestä, eikä mitään ole tarvinnut erityisemmin kontrolloida raskauden aikana. Sormet ristiin, että kaikki sujuu yhtä helposti loppuun asti - ja etenkin sen jälkeen! 

Nyt äitiyslomalla on paljon enemmän aikaa kirjoitella myös tänne blogiin ja aiheitakin on jo muutama tulilla. Ajattelin tehdä jonkinlaisen postauksen, mihin listaisin omia havaintojani raskauteen liittyen ja sitten palataan myös siihen perjantaiseen Tomin yllätykseen, nimittäin isyyspakkaukseen. Ehdotuksiakin saa toki laittaa, kaikki laitetaan mahdollisuuksien mukaan toteutukseen! Nyt taidan jatkaa kuvien läpi käymistä teettämistä varten. Hirvee homma, pitäis ehkä yrittää muistaa tää useemmin kun kerran vuodessa... Huomenna on luvassa aamupala ystävän kanssa kaupungilla ja illalla HIFK-Tappara. Nyt otetaan tosiaan kaikki irti näistä viimeisistä vauvavapaista viikoista. Ihanaa ja jotenkin erityistä tehdä nyt erilaisia asioita, kun tietää, että voi tulla pitempikin tauko kun jotain juttuja pystyy tekemään seuraavan kerran. Aurinkoista päivää tyypit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti