perjantai 19. helmikuuta 2016

ISYYSPAKKAUS

Isyyspakkaus? En ollut kuullutkaan moisesta, ennen kun syvennyin raskauden ja odotuksen maailmaan netissä. Netistä kyllä löytää jonkinlaisen vastauksen ihan kaikkeen. Keskustelufoorumeita on kymmeniä, facebookissa löytyy ryhmiä joka lähtöön, artikkeleita ja blogeja ehkä vielä sitäkin enemmän. Niinpä törmäsin jossain internetin syövereissä ajatukseen isyyspakkauksesta - isälle kasattavasta pakkauksesta vauva-arkea ajatellen, usein hieman huumorilla höystettynä. Mielestäni ajatus oli todella sympaattinen ja päätin, että tällaisen kasaisin myös Tomille. Suurin osa oli tehnyt pakkauksen esikoisen kohdalla, nimenomaan uudelle isälle. Tomi nyt on jo isä, mutta kyseessä on kuitenkin meidän yhteinen esikoinen, joten halusin hänelle pakkauksen kyhätä.

 IMG_20160212_110317

Aloin kehitellä ideoita sisällöstä ja inspiraatiota etsiessäni löytyi jos jonkinlaisia Isyyspakkauksia. Osalla pakkaus sisälsi pelkkää huumoria, kuten esim. pyykkipoikia ja kumihanskoja vaipanvaihtoa varten sekäVauva - omistajan opas -kirjan jne. Toisilla pakkauksesta löytyi PlayStation 4 ja muutama vauvan vaate siihen päälle. Joillain pakkaukseen oli todella panostettu, kun taas toisilla ajatus tuntui olevan se tärkeämpi. Toiset olivat tehneet pakkauksista todella persoonalliset ja miettineet paljon sitä, mistä tuleva isä ilahtuisi, kun taas toiset eivät oleet laittaneet ehkä niin paljon ajatusta peliin. Mutta mitä Tomin Isyyspakkauksesta löytyi?

IMG_8696

Aloin suunnitella pakkausta jo hyvissä ajoin, ensimmäiset jutut taisin hommata joskus marraskuun kulmilla. Meidän vauva ei ole Tomille se ensimmäinen, joten hän kyllä tietää miten pahalta ne kakkavaipat haisee ja miten pikkumiestä hoidetaan, joten minun kasaamaani pakkaus ei sisältänyt pyykkipoikia eikä Vauvan käyttöopasta. Ostin lähinnä sellaisia juttuja, mistä tiesin Tomin ilahtuvan, kuten HIFK -aiheiset vauvatavarat. Muutenkin ajattelin pitkälti käytännöllisyyttä ja sitä, että kaikki pakkauksen tavarat tulisivat käyttöön. Jonkin verran huumoria halusin kuitenkin pakkaukseen. Pyörittelin paljon eri juttuja mielessäni, mitä voisin pakkaukseen laittaa. Muutama juttu jäi pois matkan varrella ja toisia tuli tilalle. Lopulta pakkauksesta löytyi seuraavaa:

VAUVAN HOITOON
  • HIFK -body ja -tutti
  • I <3 DAD sukat
  • Lonsdale -huppari, samanlainen kun isillä
  • äidinmaidonkorviketta (tissin ollessa tavoittamattomissa)
  • vaippoja
  • pyllypyyhkeitä
ISÄN HOITOON 
  • korvatulppia niin isi saa välillä nukuttua
  • suklaata
  • proteiinipatukoita
  • Arjen luksusta -lahjakortit
  • kortsuja
  • Virkeämpiin aamuihin: Eye energizer roll-on & Kiwi -kasvomaski
YHTEISIIN HETKIIN 
  • Lukutuokioihin kirjat molempien makuun
  • kylpyankat ja pesuneste vesileikkeihin

IMG_8694
  IMG_20160214_091932 IMG_20160219_132431

Pakkasin kaikki tavarat ostamaani pahvilaatikkoon ja annoin pakkauksen viime perjantaina. Näiden edellä mainittujen lisäksi laatikon pohjalta löytyi synttärilahjaksi ostamani liput HIFK-Tappara -peliin, jossa olimme eilen. Mua jännitti ihan kauheesti antaa tämä pakkaus Tomille, oon niin huono yllätyksissä ja lahjojen keksimisessä! Mietin kuulema liikaa sitä, että entä jos toinen ei tykkääkään siitä lahjasta ja asetan itelleni riman liian korkeelle, jolloin en osaa ostaa yhtään mitään. Pakkaus veti miekkosen kuitenkin sanattomaksi ja oli muutenkin kuulema oikein onnistunut. Olin jopa saanut pidettyä koko jutun salassa, mitä epäilin alkuun suuresti. Tosin Jarkko Ruutu -kirjan kuitin Tomi oli löytänyt lattialta. Hei oikeesti, vähän nyt tarkkuutta :D Osta jotain salaa, piilottele sitä yöpöydän laatikossa ja tee kaikkesi, jottei yllätys paljastu - mutta jätä ihmeessä kuitti keskelle lattiaa?! Nojoo, eipä se onneksi paljastanut koko tottuutta, hah! Mutta oli kyllä kivaa yllättää toinen pienellä lahjalla ja muistuttaa siitä, miten tärkeä toi urpo mulle oikeasti on. Pitää vaan muistaa muistuttaa siitä myös tulevan uuden arjen keskellä. Suosittelen kyllä kaikille tuleville äideille pienen isyyspakkauksen kasaamista, jolla muistutatte, että isi on pienelle ihmiselle ihan yhtä tärkeä kuin äiti. Ja äidille ehkä vielä tärkeämpi.

IMG_20160219_132202


2 kommenttia: